Recreatiewoning informatie website
Home » Hypotheek recreatiewoning

Hypotheek recreatiewoning

Steeds meer mensen overwegen de aankoop van een recreatiewoning in binnenland danwel in het buitenland. Vooral mensen die in de drukke stad wonen lijken steeds meer behoeft te hebben aan leuk huisje om de accu weer op te laden.  Anderen gebruiken een recreatiewoning zelfs voor permanente bewoning of als belegging. In alle gevallen zijn er diverse zaken waar u rekening mee dient te houden.

Er zijn in Nederland maar weinig hypotheekverstrekkers die bereid zijn om een recreatiewoning voor de volle 100 % te financieren. Recreatiewoningen zijn over het algemeen minder courant dan gewone woningen. Hierdoor heeft de hypotheekverstrekker minder zekerheid dat hij zijn geld terugkrijgt wanneer u niet meer aan uw verplichtingen kunt voldoen. Wanneer u de recreatiewoning wilt gaan gebruiken voor permanente bewoning, dan is het belangrijk dat de gemeente hiervoor schriftelijk toestemming heeft verstrekt. Het beleid ten aanzien van recreatiewoningen verschilt per gemeente. Het is belangrijk om dit eerst goed na te gaan bij de desbetreffende gemeente.
Wanneer u de recreatiewoning niet permanent gaat bewonen dan komt u niet in aanmerking voor fiscale hypotheekrenteaftrek. Dit is namelijk alleen mogelijk als het uw hoofdverblijf is. Wanneer u de recreatiewoning wel permanent gaat bewonen dan kunt u wel in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek.  Het is wel belangrijk dat u hiervoor ook schriftelijk toestemming heeft van de gemeente.

Als u in het buitenland een tweede woning wilt aanschaffen dan zult u er achter komen dat het aanvragen en regelen van een hypotheek van een tweede huis hier vaak weer anders in zijn werk gaat. (dit kan per land verschillend zijn) In sommige gevallen kunt u hier wel tot 100 % financieren maar het is wel erg belangrijk dat u zich goed laat voorlichten in deze materie.

Maak een Gratis Website met JouwWeb