Recreatiewoning informatie website
Home » Rendement uit Recreatiewoning

Rendement uit Recreatiewoning


De aanhoudend grote belangstelling voor het tweede huis heeft volgens Second Home International een aantal oorzaken. Veel Nederlandse en Belgische vakantiegangers huren nu liever voorzichtig een recreatiewoning in eigen land in plaats van een reis buiten Europa te boeken.
U als eigenaar van een tweede huis kunt hier uw voordeel mee doen. De verhuuropbrengst van uw tweede huis is onbelast. En doordat de huizenmarkt onder druk staat, zijn ook voor recreatiewoningen de vraagprijzen gekelderd. Op zich is het nu dan ook een goede tijd om over te gaan op aanschaf van een tweede woning.

Rendement behalen op uw tweede woning
Wie een recreatiewoning koopt in Nederland en dat in de recreatieverhuur zet, kan volgens de organisatie daardoor op een aanzienlijk beter rendement rekenen over zijn vermogen dan bij beleggen in aandelen of vastzetten in een spaarrekening. 

Bijkomend voordeel is dat de opbrengst uit de verhuur onmiddellijk beschikbaar en kan deze worden aangewend zonder dat de fiscus daar nog iets van afsnoept. Met andere woorden: het netto rendement van de investering in een tweede huis is hoger, tot duizenden euro’s per jaar', aldus de professionals.

Extra voordeel bij aanschaf tweede huis in het buitenland
Toch liever een tweede huis in het buitenland aanschaffen? Ook hier kunt u voordeel behalen. Dankzij de geldende belastingverdragen is over het in een buitenlandse recreatie-woning gestoken eigen vermogen geen vermogensrendementsheffing in Box 3 verschuldigd. Het maakt niet uit of de woning verhuurd is of niet. Een besparing van 1.2% per jaar in vergelijking met een saldo op een bankrekening”.

financiele onderbouw is zeer belangrijk
Het is cruciaal om bij de aankoop van een tweede huis in het buitenland een goede structuur neer te zetten. Daarom moet u zich eerst goed in de regelgeving inleven van het desbetreffende land, met andere woorden u moet veel onderzoek doen en zeker niet over één nacht ijs gaan.  Voorkomen is beter dan genezen om het zo maar te zeggen. Stel daarnaast een goed budget van wat het gaat kosten en neem hier ook een post onvoorzien in mee. Dit moet u doen om te kijken of het in uw totale financiele vermogen geen problemen gaat opleveren. Want het is natuurlijk wel belangrijk dat u financieel op de zelfde voet verder kunt leveren. Als u direct kunt zien dat het financiele consequenties met zich meebrengt, dus met andere woorden u zult offer moeten brengen voor de aanschaf van een recreatiewoning, misschien is het dan beter om er nog eens goed over na te denken of u het kunt (en natuurlijk ook wil) opbrengen.